Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaan1. Ik zal je rust geven2. Mijn God, waarom hebt U mij verlaten?3. Ik weet: mijn Redder leeft4. Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is5. Uw liefde is meer dan het leven6. Ik zal je een wit steentje geven7. Ik droeg je vanaf je prilste bestaan8. Geven maakt gelukkiger dan ontvangen9. Vader, mijn leven is in uw handen10. Doe wat je hart je zegt ...11. Ik ben in nood, luister naar mij!12. Stof ben je, tot stof keer je terug ...13. Over de dood heen brengt liefde ons bijeen

‘ Ik droeg je vanaf je prilste bestaan ’

afscheid kind

Afscheid van een kind
Biddend afscheid nemen … nr. 7.

Als kinderen voor hun ouders overlijden, wordt de wereld op zijn kop gezet. Dit gaat ook gepaard met onnoemelijke ellende en pijn: hartverscheurend.

In deze reeks ‘Biddend afscheid nemen ...’ is afscheid nemen van een kind een van de moeilijkste thema’s. Het is quasi onbegonnen werk om de gepaste woorden te vinden die dit kunnen uitdrukken. En toch blijven we zoeken naar woorden die troost kunnen bieden en hoop schenken.

Daarvoor gaan we te rade bij de profeet Jesaja in het Oude Testament, en bij het gekende verhaal van Jezus die de kinderen omarmt en zegent in het Nieuwe Testament. We bieden deze gebedsdienst aan met heel veel schroom, want alleen ouders kunnen aanvoelen wat het betekent een kind te verliezen. En toch hopen we dat de aangereikte teksten en gebeden kunnen helpen om het afscheid in parochie of gemeenschap inhoud en vorm te geven.

Bestellen kan via het bestelformulier.