Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaan1. Ik zal je rust geven2. Mijn God, waarom hebt U mij verlaten?3. Ik weet: mijn Redder leeft4. Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is5. Uw liefde is meer dan het leven6. Ik zal je een wit steentje geven7. Ik droeg je vanaf je prilste bestaan8. Geven maakt gelukkiger dan ontvangen9. Vader, mijn leven is in uw handen10. Doe wat je hart je zegt ...11. Ik ben in nood, luister naar mij!12. Stof ben je, tot stof keer je terug ...13. Over de dood heen brengt liefde ons bijeen

‘ Ik zal je een wit steentje geven ’

afscheid jongere

Afscheid van een jongere
Biddend afscheid nemen … nr. 6.

Voor ouders is een kind verliezen het ergste wat bestaat. Normaal is het omgekeerd. Er ontstaat een leegte die niet meer gevuld kan worden. Het vraagt ontzettend veel om verder te leven en nieuw perspectief te vinden.

Afscheid nemen van een jongere is zo onwezenlijk en bijna ondraaglijk voor de naaste familie, alsook voor vrienden die een leeftijdsgenoot verliezen.

Als Bijbellezing werd gekozen voor een fragment uit het boek van de Openbaring waarin vooral wordt uitgedrukt dat de dood niet het laatste woord is dat over een mens te zeggen valt, maar wel de heerlijkheid van God.

Er wordt een beeld geschetst van een nieuwe stad waarin al het goede zal samenvloeien en weerhouden wordt. Daar krijgt de mens een witte steen waarin een nieuwe naam gegrift staat.

Bestellen kan via het bestelformulier.