Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaan1. Ik zal je rust geven2. Mijn God, waarom hebt U mij verlaten?3. Ik weet: mijn Redder leeft4. Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is5. Uw liefde is meer dan het leven6. Ik zal je een wit steentje geven7. Ik droeg je vanaf je prilste bestaan8. Geven maakt gelukkiger dan ontvangen9. Vader, mijn leven is in uw handen10. Doe wat je hart je zegt ...11. Ik ben in nood, luister naar mij!12. Stof ben je, tot stof keer je terug ...13. Over de dood heen brengt liefde ons bijeen

‘ Vader, mijn leven is in uw handen ’

afscheid na euthanasie

Afscheid na euthanasie.

Biddend afscheid nemen … nr. 9.

Voor christenen is afscheid nemen na euthanasie niet evident. Daarom is het belangrijk de nabestaanden te helpen om – ondanks alles – zinvol en christelijk geïnspireerd afscheid te nemen. Met dit boekje willen wij een helpende hand reiken. Zeker geen veroordeling, want wie zijn wij om dat te doen, maar wel begripvol zoals Jezus schrijvend in het zand.

Wie euthanasie vraagt, verlangt naar verlossing van het kwade dat hem/haar treft. Bidden we niet in het Onzevader ’Verlos ons van het kwade´?

Als Bijbellezingen kozen we voor een fragment uit de Eerste brief van Johannes ’God is groter dan ons hart, Hij weet alles´ en de laatste woorden van Jezus op het kruis ’Vader, mijn leven is in uw handen´ uit het Lucasevangelie.

Bestellen kan via het bestelformulier.