Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaan1. Ik zal je rust geven2. Mijn God, waarom hebt U mij verlaten?3. Ik weet: mijn Redder leeft4. Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is5. Uw liefde is meer dan het leven6. Ik zal je een wit steentje geven7. Ik droeg je vanaf je prilste bestaan8. Geven maakt gelukkiger dan ontvangen9. Vader, mijn leven is in uw handen10. Doe wat je hart je zegt ...11. Ik ben in nood, luister naar mij!12. Stof ben je, tot stof keer je terug ...13. Over de dood heen brengt liefde ons bijeen

‘ Doe wat je hart je zegt ’

afscheid na een goed en gelukkig leven

Afscheid na een goed en gelukkig leven.

Biddend afscheid nemen … nr. 10.

Dit tiende deel sluit nauw aan bij het eerste van de reeks: ’Afscheid op gezegende leeftijd´. Maar er is een duidelijk verschil: in het eerste ligt de klemtoon op de hoge leeftijd, onafgezien van wat het leven gebracht heeft. Nu ligt de nadruk op een voldragen en gelukkig leven. We denken aan een mens die vele kansen had om voluit te leven: veel gekregen en ook veel gegeven.

Qua Bijbellezing gaan we te rade bij Prediker. Hij is een wijze man uit het Oude Verbond die ons veel kan leren. Hij benadrukt dat God alles wat een mens gedaan heeft – het zichtbare en verborgene – zal beoordelen: zowel het goede als het slechte.

Bestellen kan via het bestelformulier.