Catechesehuis
Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be

35 jaar

Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?


Met de kracht van 5G

Ongetwijfeld ken je 5G! Dit is een systeem om gegevens draadloos door te sturen via het internet. 5G staat voor internetverbindingen die nog sneller en krachtiger worden.

5G staat voor 5 thema’s die de rode draad vormen in de voorbereiding

  • Geroepen
  • Gelovig
  • Gezalfd
  • Gedragen
  • Gedreven

Elk thema bevat 5 items die telkens weerkeren: praten, luisteren, doen, zingen en bezinnen.

Kijk maar hoe je dit tijdens het catechesejaar kunt verwerken, rekening houdend met de plaatselijk situatie. Bij elk thema hoort een passend Bijbelverhaal, herschreven om aan vormelingen te vertellen en voorzien van de nodige context.

In het onderdeel ‘Aan de slag’ ligt de nadruk op de initiatie van de vormelingen in de parochie of pastorale eenheid. Er worden geen grootse dingen gevraagd, maar eenvoudige, kleine stappen om te ontdekken wat een parochie kan betekenen en wat zijzelf kunnen doen.

Voor de vormselviering bieden we 5 nieuwe liederen aan, waarvan de teksten in het deel van de vormelingen en de partituren in het deel van de begeleiding.
Ook de vaste gezangen: kyrie, gloria, acclamatie voorbede, sanctus en agnus Dei werden aangepast voor jongeren, zowel qua tekst als melodie.
De instrumentale en gezongen versie staan op de audio-cd. Jongeren hebben ze ingezongen en kunnen helpen om de liederen aan te leren en nieuw leven te brengen in de vormselviering. Als extra (hieronder) geven we u ook wat sfeerbeelden tijdens de opnames.

Tijdens de vormselvoorbereiding past ook een moment van stilte: gebed, mijmering, bezinning …

De boeken kunnen besteld worden door te klikken op bestelformulier.

Even de sfeer van de opname opsnuiven, is mogelijk. Je ziet en hoort de kinderen vol enthousiasme samen zingen.