Catechesehuis
Wat is dat?
Wat doet dat?

Catechesehuis

Een huis voor spiritualiteit en geloofsbeleving
Monplaisirlaan 51 1030 Schaarbeek 02/242.79.51 catechesehuis@skynet.be
Uit handen gevenIn uw handenLaat niet verloren gaan1. Ik zal je rust geven2. Mijn God, waarom hebt U mij verlaten?3. Ik weet: mijn Redder leeft4. Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is5. Uw liefde is meer dan het leven6. Ik zal je een wit steentje geven7. Ik droeg je vanaf je prilste bestaan8. Geven maakt gelukkiger dan ontvangen9. Vader, mijn leven is in uw handen10. Doe wat je hart je zegt ...11. Ik ben in nood, luister naar mij!12. Stof ben je, tot stof keer je terug ...13. Over de dood heen brengt liefde ons bijeen

‘ Geven maakt gelukkiger dan ontvangen ’

afscheid kind

Afscheid na een geëngageerd of sociaal bewogen leven.

Biddend afscheid nemen … nr. 8.

Dit deel ‘Geven maakt gelukkiger dan ontvangen’ is bedoeld als afscheid na een geëngageerd of sociaal bewogen leven.

Als Bijbellezingen kozen we voor ‘Het geestelijk testament van Paulus’ uit de Handelingen en ‘Het oordeel van de Mensenzoon’ uit het Matteüsevangelie. In beide fragmenten ligt de klemtoon op het engagement tegenover de medemens, in het bijzonder de zwakste en de meest geringe. Jezus identificeert Zich met hen.

Een sociaal bewogen mens vindt zijn inspiratie in ‘De zeven werken van barmhartigheid’, zoals beschreven in Matteüs 25. Die blijven aanzetten tot inzet en engagement tegenover de hulpbehoevende medemens.

Bestellen kan via het bestelformulier.